van plan om te verbouwen of verhuizen? Neem vrijblijvend contact op met 1 van onze hypotheekadviseurs

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak inplannen of wilt u teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Heeft u schade te melden? Vul dan eenvoudig online het formulier in.

Meld schade

Beleggingshypotheek

Bij een beleggingshypotheek sluit u een hypothecaire lening af, maar u lost niets af. Uw schuld blijft dus bestaan tijdens de looptijd van de verzekering. Aan het eind van de looptijd lost u pas af. Dat doet u met het bedrag dat u bijeen hebt gebracht door te beleggen.

De beleggingshypotheek kent twee varianten:

  • de standaard beleggingshypotheek
  • de beleggingsverzekeringshypotheek

Standaard beleggingshypotheek

Bij de standaard beleggingshypotheek stort u eenmalig een bedrag op een beleggingsrekening. Dat doet u op het moment dat u de verzekering afsluit. U kunt er ook voor kiezen om gedurende de looptijd elke maand een vast bedrag in te leggen.

Dat bedrag kunt u vervolgens naar eigen idee beleggen:

  • in aandelen
  • in obligaties
  • in een combinatie van de twee

Banken en verzekeraars bieden u doorgaans de keus uit een aantal verschillende fondsen. Ook kunt u het eenmalige bedrag dat u stort ‘meenemen’ in het bedrag dat u leent. Realiseer u wel goed dat u op dat moment belegt met geleend kapitaal.

Beleggingsverzekeringshypotheek

De beleggingsverzekeringshypotheek is min of meer vergelijkbaar. Er is één belangrijk verschil: u sluit een kapitaalverzekering af waarin uw geld wordt belegd. u laat het beleggen van uw geld dus over aan de bank of verzekeraar.

Neem voor meer informatie over een beleggingshypotheek contact met ons op.

Terug naar Hypotheken

Partners
My image My image